top of page
Søg
  • Forfatters billedeManja, Andryana & Signe

Samfundet under 1. Verdenskrig


Første Verdenskrig var en katastrofe for samfundet og skabte uro og usikkerhed. Fremskridt var et højtvægtet ord i 1914, dog ikke noget man længere troede på efter krigen i 1918.

Troen på en negativ udvikling erstattede humanismen, mens troen på fremskridt blev fastholdt i naturvidenskaben.

Hver dag mistede tusindvis af soldater livet, hvilket havde en stor indflydelse på deres familiers dagligdag. De blev efterladt med sorg og rystelser efter krigen. Hos de fleste fylder 2. verdenskrig mest, dog er 1. verdenskrig vigtigere historisk set. Mange af de andre ekstreme begivenheder vil ikke have fundet sted, hvis det ikke var for 1. verdenskrig såsom revolutionen i Rusland, nazismen og fascismen.

Efter krigen faldt verdensorganiseringen i samfundet fra hinanden. Der var tale om et hierarkisk samfund, hvor fædrene styrede verden, de vidste hvad der var rigtigt og forkert, men dette kollapsede med 1. verdenskrig. Efterfølgende blev folket mere optaget af lighed og som konsekvens af dette kom nazisme og fascisme til.



De pårørende


Et eksempel på nogle der blev påvirket af den tragiske krig er Karsten Nissens (han var biskop over Viborg Stift) bedsteforældre. Det at de var sønderjyder gav dem et særligt forhold til 1. verdenskrig. Det gik udover deres ungdom, som de sjældent taler om! Der var selfølgelig andre familier der havde mistet deres børn under krigen, civile blev hver dag dræbt og såret, og dette tog hårdt på deres pårørende.











af: Andryana K. Yousif

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page