top of page
Søg
  • Forfatters billedeManja, Andryana & Signe

De nye våbenteknologier


1. Verdenkrig var en krig som ændre voldsomt på våbenteknologierne, det var den første store krig i lang tid. Før hen havde man kun haft kniv- og slagvåben, så som bajonetten. Derfor så man voldsomme ændringer i våbenudviklingen. Herunder beskrives tre af de nye teknologier.


Strategisk bombning

Under første verdenskrig begyndte man at anvende luftbombardementer, det gjorde at det blev nemmere at bombe det bestemte mål.

I 1913 udviklede Igor Sikorsky et firmotoret passagerfly kaldet Ilja Muromets, i flyet var der plads til 16 passagerer og der var indbygget et badeværelse. Da krigen brød ud, blev flyene ombygget til strategiske bombefly. Disse fly kunne uhindret bombe Tyskland, men efterhånden blev de tyske jagerfly en for stor trussel mod bombeflyene og de måtte trække sig tilbage.


Gaskrig

Klorgas blev for første gang anvendt i 1915 af tyskerne. Klor vil i forbindelse med fugt danne saltsyre, hvilket vil sige, at når klorgasen indåndes og kommer i kontakt med fugten i øjne og lunger, vil der dannes saltsyre i de pågældende områder. Før soldaterne fik udleveret gasmasker, brugte de lommetørklæder vædet i urin til at beskytte sig mod gassen. Senere i 1915 begyndte tyskerne at bruge fosgengas, hvilken er en usynlig gas, der først kunne opdages når soldaterne faldt om.


Kampvogne

Briterne var de første til at anvende kampvogne, dette skete d. 15. september 1916. Meningen med kampvognene var at de skulle genindføre den mobile krigsførelse, da de er immune overfor maskingeværild og de kunne derfor bryde igennem de tyske skyttegrave. Kampvognene blev kaldt for tanks, som betyder vandtanke, for at skjule formålet med deres brug.

De første kampvogne havde en besætning på op til otte mand og kunne køre 6-7 km/t. Kampvognene havde våbnene i konsoller på side. Der var to udgaver af kampvogne, en med maskingeværer og en med to 57 mm kanoner.

I 1917 stod den franske bilfabrik Renault, bag en ny kampvogn med et drejeligt tårn med enten en 37 mm kanon eller et 8 mm maskingevær, ved navn Renault FT-17.


af: Manja M. Bruus

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page